Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi marjında Bulgaristan Başbakanı Radev ile görüştü. Erdoğan, zirve kapsamında dünya liderlerini ağırlayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ikili temaslarına başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bulgaristan Başbakanı Rumen Radev ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede, Türkiye-Bulgaristan ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye ve Bulgaristan arasındaki ilişkilerin çok yönlü ilerlediğini belirtti. Ticaret, ulaştırma, savunma sanayii ve enerji gibi alanlarda iş birliğini geliştirme çabalarının sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Bulgaristan’daki Türk vatandaşlarının iki ülke arasındaki bağı güçlendirdiğini vurguladı.
Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Radev’i Türkiye’de düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi’ne de davet etti. Bu zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da 32 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya gelecek. Görüşmeler Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek.
Erdoğan’ın görüşeceği liderler arasında ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer gibi isimler bulunuyor. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa da zirveye katılacak.
7 Temmuz’da ABD Başkanı Trump ile baş başa görüşmesi ve ortak basın toplantısı yapması beklenen Erdoğan, aynı akşam eşi Emine Erdoğan ile birlikte zirveye katılan liderler onuruna bir yemek verecek.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap