TOMTAŞ Havacılık, gençlere ilham veren bir buluşma gerçekleştirdi. Başkan Vekili Ali Ekşi, 2026’ya kadar Kayseri’de Hürjet montajının başlayacağını duyurdu.
TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji, gençlere yönelik düzenlediği etkinlikte öğrencilere yeni tesislerini gezdirdi. Öğrenciler, üretim ve montaj hatlarını inceleyerek havacılık alanındaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu ziyaret, gençlerin mühendislik ve teknoloji alanında önemli deneyimler edinmesini sağladı.
TOMTAŞ Havacılık ve Teknoloji Başkan Vekili Ali Ekşi, etkinlikte yaptığı konuşmada Özdemir Bayraktar’ı anarak, onun gençlere ilham veren vizyonunu vurguladı. Ekşi, Türkiye’nin teknoloji alanındaki ilerlemelerinin temelinde yıllar önce atılan adımlar olduğunu belirtti.
Kayseri’nin havacılık geçmişine dikkat çeken Ali Ekşi, şehrin yeniden bir üretim ve teknoloji merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi. TOMTAŞ’ın, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında TUSAŞ, Baykar ve ASELSAN gibi şirketlere ana destek merkezi olmayı hedeflediğini açıkladı.
Ekşi, Hürjet montaj faaliyetlerinin 2026 yılı sonuna kadar Kayseri’de başlamasının hedeflendiğini duyurdu. Bu gelişmenin, hem TOMTAŞ hem de Kayseri’nin havacılık ekosistemi için önemli bir adım olacağını belirtti.
Program sonunda öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek havacılık ve mühendislik alanlarına ilgilerinin arttığını ifade etti. TOMTAŞ yetkilileri ise Türkiye’nin geldiği noktada öncü isimlerin emeği olduğunu vurgulayarak, aynı hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap