İsrail, İran’ın Tahran’daki denizden atılan seyir füzesi üretim tesislerini hedef aldığını duyurdu. Saldırılarda füze sistemlerine büyük zarar verildiği iddia edildi.
İsrail, İran’ın başkenti Tahran’da bulunan ve denizden atılan seyir füzesi ürettiği iddia edilen iki tesisi hedef aldığını duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırılarda füze sistemlerine geniş çaplı zarar verildiğini savundu.
Açıklamada, Tahran’daki bu tesislerin deniz ve kara hedeflerini hızla imha edebilen uzun menzilli deniz seyir füzeleri geliştirmek ve üretmek için kullanıldığı ileri sürüldü. İsrail, söz konusu tesislerin İran Savunma Bakanlığı komutasında faaliyet gösterdiğini belirtti.
İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri, bölgedeki gerilimlerin artmasıyla birlikte 28 Şubat tarihinde İran’a askeri saldırı başlatmıştı. Bu saldırılar, Tahran ile Washington yönetimleri arasındaki müzakereler sürerken gerçekleşti.
İran, İsrail’in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn gibi bölge ülkelerindeki belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
Önceki ABD-İsrail saldırılarında eski İran lideri Ali Hamaney’in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkilinin hayatını kaybettiği de kaynaklarda yer aldı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap