SON DAKİKA
--:--:--

Borsa İstanbul Orta Doğu İyimserliğiyle Yükselişle Başladı

BIST 100 endeksi, Orta Doğu’daki gerilimin azalacağı beklentileriyle güne yüzde 1,60 artışla başladı. Bankacılık hisseleri yükselişe öncülük etti.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Borsa İstanbul Orta Doğu İyimserliğiyle Yükselişle Başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, Orta Doğu’daki gerilimin sona ereceği beklentileriyle güne yüzde 1,60 yükselişle 12.996,23 puandan başladı. Önceki kapanışını 12.790,98 puandan tamamlayan endeks, açılışta 205,26 puan artış kaydetti. Bankacılık endeksi yüzde 3,49, holding endeksi ise yüzde 1,58 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık endeksi olurken, kimya petrol plastik endeksi yüzde 0,58 ile en çok gerileyen sektör olarak belirlendi. Küresel piyasalar, ABD ile İran arasındaki olası çatışmanın sona ermesi yönündeki iyimserlikle pozitif bir seyir izledi. Yurt içi piyasalar da bu ortamda bankacılık hisseleri öncülüğünde alıcılı bir başlangıç yaptı.

Orta Doğu’da Gerilim Azalıyor Beklentisi

ABD Başkanı Donald Trump, New York Post gazetesine verdiği röportajda, İran ile savaşın uzun sürmeyeceği mesajını iletti. Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada ise İran savaşını “iki ya da üç hafta içinde” bitirip bölgeden çekileceklerini ifade etti. Bu açıklamalar, piyasalardaki iyimserliği destekledi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan da Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Antonio Costa ile yaptığı telefon görüşmesinde, “Saldırıların tekrarlanmaması güvencesiyle bu savaşı bitirmek için gerekli irademiz var” dedi. Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Savaşın sona ereceğine dair somut adımların risk iştahını artırabileceği öngörülüyor.

Piyasalar Veri Akışını Takip Ediyor

Analistler, ABD ile İran arasındaki gelişmelere ilişkin haber akışının yanı sıra, ekonomik veri takvimini de yakından izliyor. Bugün yurt içinde imalat sanayi Satın Alma Yöneticileri (PMI) verileri açıklanacak. Yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi PMI verileri, ABD’de ADP özel sektör istihdamı ve perakende satışlar takip edilecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.000 ve 13.100 puan seviyeleri direnç olarak görülüyor. Endekste 12.900 ve 12.800 puan seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Beklenti Anketi 3. Çeyrek Verileri Açıklandı
Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Beklenti Anketi 3. Çeyrek Verileri Açıklandı
Gram Altın 6.210 TL Seviyesine Geriledi Dolar Güçlü Kalmaya Devam Ediyor
Gram Altın 6.210 TL Seviyesine Geriledi Dolar Güçlü Kalmaya Devam Ediyor
Türkiye Afrika Ülkeleriyle Ekonomik Bağlarını Güçlendiriyor İhracat Yüzde 12 Arttı
Türkiye Afrika Ülkeleriyle Ekonomik Bağlarını Güçlendiriyor İhracat Yüzde 12 Arttı
Ambalajlı Su Fiyatlarında Haksız Zam Denetimi Başladı
Ambalajlı Su Fiyatlarında Haksız Zam Denetimi Başladı
İŞKUR Sanal Danışman Dönemine Hazırlanıyor Yapay Zeka Destekli Asistan Geliyor
İŞKUR Sanal Danışman Dönemine Hazırlanıyor Yapay Zeka Destekli Asistan Geliyor
Bakan Bolat Türkiye’nin Ekonomik Diplomasi Hamlesini Vurguladı
Bakan Bolat Türkiye’nin Ekonomik Diplomasi Hamlesini Vurguladı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.