SON DAKİKA
--:--:--

Suudi Arabistan Hac Vizesi Olmadan Harem Bölgesine Girişe 1.2 Milyon TL Ceza

Suudi Arabistan, hac vizesi olmadan Harem bölgesine girenler ve aracılık edenlere 1.2 milyon TL’ye kadar para cezası ve sınır dışı uygulanacağını duyurdu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Suudi Arabistan Hac Vizesi Olmadan Harem Bölgesine Girişe 1.2 Milyon TL Ceza

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, hac ibadeti için gerekli izinleri almayan veya bu ihlallere aracılık eden kişilere yönelik yeni yaptırımları açıkladı. Bakanlık, Zilkade ayının ilk gününden Zilhicce ayının 14. gününe kadar olan dönemde hac vizesi olmadan Mekke veya Harem bölgesine giren ya da girmeye teşebbüs edenlere 1,2 milyon Türk lirasına (100 bin Suudi riyali) kadar para cezası uygulanacağını duyurdu. Ayrıca ihlalde bulunan kişiler sınır dışı edilecek.

Bakanlık, hac vizesi olmadan ibadeti yapan veya teşebbüs eden kişiler ile Zilkade ayının ilk gününden Zilhicce ayının 14. gününe kadar herhangi bir vize türüyle Mekke’ye veya Harem bölgesine girmeye çalışan, giren ya da kalan kişilere 20 bin Suudi Arabistan riyaline (yaklaşık 240 bin Türk lirası) kadar para cezası uygulanacağını belirtti. Bu yaptırım, ihlale karışan kişi sayısına göre artırılabilecek.

Yüksek Para Cezaları ve Sınır Dışı Uygulamaları

Hac vizesi olmadan ibadeti yerine getiren veya teşebbüs edenlere yardım edenler hakkında da 100 bin Suudi riyaline (yaklaşık 1 milyon 200 bin Türk lirası) kadar para cezası uygulanacak. Bu yaptırım, ihlalde bulunan kişileri Mekke ve kutsal bölgelere taşıyan veya taşımaya teşebbüs edenlerle, otel, apartman, özel konut gibi yerlerde konaklama sağlayanları da kapsıyor. Ceza, ihlale karışan kişi sayısına göre katlanarak artırılacak.

Açıklamada, ihlal durumunda ülkede ikamet eden ve vize süresini aşan kişiler dahil olmak üzere, ihlalci kişilerin ülkelerine sınır dışı edileceği belirtildi. Bu kişilere 10 yıl süreyle Suudi Arabistan’a giriş yasağı da getirilebilecek.

İhlal Edenlerin Araçlarına El Konulabilecek

İlgili mahkemelerden, vize sahiplerini Mekke ve kutsal bölgelere taşımakta kullanılan kara ulaşım aracının, ihlalci kişileri taşıyan, onlarla iş birliği yapan veya suça ortak olan kişilere ait olduğunun tespit edilmesi durumunda, araca el konulması talep edilebilecek. Bu düzenleme ile kaçak hacı taşımacılığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Açıklamada, ceza kararına tebliğ tarihinden itibaren en fazla 30 gün içinde itiraz edilebileceği belirtildi. İtirazın karara bağlanması halinde ise kararın bildiriminden itibaren 60 gün içinde idari mahkemeye başvuru yapılabileceği aktarıldı.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan Hudeyde Limanı’nı vurdu Husiler misilleme tehdidi savurdu
Suudi Arabistan Hudeyde Limanı’nı vurdu Husiler misilleme tehdidi savurdu
İran Halkı ABD Tehdidine Karşı Sahilde Silahlı Devriye Geziyor
İran Halkı ABD Tehdidine Karşı Sahilde Silahlı Devriye Geziyor
İsrail Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı 9 Kişi Hayatını Kaybetti
İsrail Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı 9 Kişi Hayatını Kaybetti
Hamaney’den ABD’ye Sert Yanıt Trump’ın İmzasını Geçersiz Kıldı
Hamaney’den ABD’ye Sert Yanıt Trump’ın İmzasını Geçersiz Kıldı
İran Yeni Füzesiyle ABD Savunmasını Aştı Ürdün Üssü Vuruldu
İran Yeni Füzesiyle ABD Savunmasını Aştı Ürdün Üssü Vuruldu
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda 2 Gemi Kazası Bildirdi
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda 2 Gemi Kazası Bildirdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.