Rusya’nın Irkutsk kentinde eğitim uçuşu yapan stratejik bombardıman uçağı düştü. Mürettebat paraşütle atlayarak kurtuldu, uçağın neden düştüğü araştırılıyor.
Rusya’nın Irkutsk kentinde eğitim uçuşu gerçekleştiren Tupolev Tu-22M3 tipi stratejik bombardıman uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın alçalma sırasında kaza geçirdiğini ve olayda mühimmat bulunmadığını açıkladı.
Savunma Bakanlığı, uçaktaki mürettebatın paraşütle atlayarak kurtulduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Kazanın nedeni henüz belirlenmezken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı duyuruldu.
Rus basını, düşen uçağın Belaya Hava Üssü’nde konuşlu olduğunu aktardı. Bu üssün, Ukrayna’nın insansız hava aracı saldırılarının hedef aldığı beş Rus hava üssünden biri olduğuna dikkat çekildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap