Kuveyt’te düzenlenen ‘Türk Mutfağı Haftası’ etkinliğinde geleneksel Türk lezzetleri tanıtıldı. Büyükelçi Tuba Nur Sönmez, kültürlerarası bağlara vurgu yaptı.
Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçiliği, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Kuveyt’te bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte davetlilere açık büfe sunumun yanı sıra canlı istasyonlarda hazırlanan mantı, çiğ köfte, börek çeşitleri ve Türk kahvesi gibi geleneksel lezzetler ikram edildi.
Etkinliğe Kuveyt Ulusal Kültür, Sanat ve Edebiyat Konseyi temsilcileri, diplomatik misyon üyeleri, sektör profesyonelleri ve gastronomi alanından konuklar katıldı. Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez, açılış konuşmasında bu yılın teması olan ‘Bir Sofrada Miras’a değindi.
Büyükelçi Sönmez, Türk mutfak mirasının derinliğini ve yemeğin Türk kültüründeki geniş anlamını vurguladı. Yemek hazırlamanın ve paylaşmanın nesilden nesile aktarılan bir gelenek olduğunu belirtti.
Kurban Bayramı arifesine denk gelen etkinliğin anlamını da ifade eden Sönmez, Türkiye ve Kuveyt arasındaki misafirperverlik ve cömertlik gibi ortak kültürel değerlere dikkat çekti. Türk Mutfağı Haftası’nı kültürlerarası bir köprü olarak nitelendiren Sönmez, Kuveyt’e Türk mutfağının lezzetlerini ve hikayelerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.
Program dahilinde Kuveyt Türk Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi de sergilendi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap