İran, ‘Minab 168’ heyetinin İsviçre ziyaretindeki kilit isimleri açıkladı. Heyet, ABD ile Lübnan’daki durumu görüşecek.
İran devlet televizyonu, İsviçre’ye giden ve adının ‘Minab 168’ olduğu belirtilen heyette yer alan isimleri kamuoyuyla paylaştı. Bu gelişme, uluslararası diplomatik temasların detaylarını gözler önüne serdi.
Mutabakat zaptının hayata geçirilmesi ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının sonlandırılması amacıyla ABD ile görüşmeler yapmak üzere Zürih’e hareket eden heyette, İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın bulunduğu bildirildi.
Kalibaf ve Abdullahiyan’a, Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreter Yardımcısı Ali Bakıri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade’nin eşlik ettiği belirtildi. Bu isimler, görüşmelerin teknik ve stratejik boyutlarını şekillendirecek.
Heyette ayrıca Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti ve İran Petrol Bakanlığı Yardımcısı ile Ulusal Petrol Şirketi Genel Müdürü Hamid Burd’un da bulunduğu duyuruldu. Bu katılımlar, ekonomik ve enerji konularının da gündemde olduğunu gösteriyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap