SON DAKİKA
--:--:--

İran Devrim Muhafızları İsrail ve ABD Tesislerini Hedef Aldı

İran Devrim Muhafızları, “Gerçek Vaad 4” operasyonunda İsrail’in Hayfa rafinerisi ile BAE, Bahreyn ve Kuveyt’teki ABD bağlantılı enerji tesislerini vurdu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İran Devrim Muhafızları İsrail ve ABD Tesislerini Hedef Aldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), “Gerçek Vaad 4” operasyonunun 96. dalgasında İsrail’in Hayfa şehrindeki rafineri ile BAE, Bahreyn ve Kuveyt’teki ABD bağlantılı enerji tesislerini hedef aldı. DMO, saldırıların İran’daki sivil altyapılara yönelik eylemlere misilleme olduğunu duyurdu. Örgüt, saldırıların devam etmesi halinde verilecek karşılığın “çok daha yıkıcı” olacağı uyarısında bulundu.

DMO, yayımladığı açıklamada Deniz ve Hava Kuvvetleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen bu operasyonun detaylarını paylaştı. Bölgedeki İsrail hedefleri ile ABD’nin ekonomik çıkarlarının, İran’daki sivil altyapılara yönelik saldırılara misilleme olarak vurulduğu vurgulandı.

Bölgedeki Enerji Tesisleri Hedef Alındı

Hayfa’daki İsrail savaş uçaklarına yakıt sağlayan rafineriye ağır saldırı düzenlendi. Saldırıda tesisin ana bölümleri tahrip edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Habşan bölgesinde bulunan ExxonMobil ve Chevron’a ait gaz tesisleri hedef alındı. BAE’nin Er-Ruveys bölgesindeki ABD’ye ait petrokimya tesisinde füze saldırısı sonrası geniş çaplı yangın çıktı.

Bahreyn’in Sitra bölgesindeki ABD bağlantılı petrokimya tesisine İHA saldırısı düzenlendi. Tesisin önemli bölümleri bu saldırıda imha edildi.

Kuveyt’in Şuaybe bölgesindeki ABD’ye ait petrokimya tesisine yönelik saldırı büyük çaplı yangına yol açtı. Tesisin faaliyetleri bu saldırı sonrası durdu.

İran’dan Yeni Saldırılar İçin Sert Uyarı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, sivil altyapıya yönelik saldırılara verilen karşılığın önceden yapılan uyarıların ilk aşaması olduğunu belirtti. Örgüt, düşmanın güvenlik, deniz ve kara cephelerinde ağır yenilgiye uğradığını savundu.

DMO, hava sahasında uçak ve İHA’larının düşürülmesiyle düşmanın İran hava sahası üzerindeki hakimiyet iddialarının boşa çıktığını açıkladı. Bu tablo karşısında başarısızlığını gizlemeye çalışan düşmanın sivil hedeflere yöneldiğini iddia etti.

Yapılan açıklamada, sivil hedeflere yönelik saldırıların tekrarlanması halinde operasyonun ikinci aşamasının çok daha sert ve geniş kapsamlı yürütüleceği vurgulandı. Saldırıların sürmesi durumunda uğrayacakları zarar ve kayıpların katlanacağı belirtildi.

Misilleme operasyonlarının yanı sıra, saldırganların neden olduğu tüm zararların bedelinin yakın zamanda tahsil edileceği ifade edildi. Bu yasa dışı saldırıların maliyetinin Amerikan vergi mükelleflerine yansıyacağı uyarısı yapıldı.

DMO, “Eğer saldırılar devam eder ve sivil tesisler hedef alınırsa, verilecek karşılık çok daha yıkıcı olacaktır” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, gerilimin tırmanabileceğine işaret etti.

Öte yandan, fırlatılan füzelerden birine İsrail ve ABD’nin 28 Şubat’ta başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden 8 yaşındaki kız öğrenci Mehniya Hasanzade’nin fotoğrafı yapıştırıldı. Hasanzade, Zencan kentinde düzenlenen saldırıda ölen ilk öğrenciydi.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Suudi Arabistan Hudeyde Limanı’nı vurdu Husiler misilleme tehdidi savurdu
Suudi Arabistan Hudeyde Limanı’nı vurdu Husiler misilleme tehdidi savurdu
İran Halkı ABD Tehdidine Karşı Sahilde Silahlı Devriye Geziyor
İran Halkı ABD Tehdidine Karşı Sahilde Silahlı Devriye Geziyor
İsrail Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı 9 Kişi Hayatını Kaybetti
İsrail Gazze’de Sivilleri Hedef Aldı 9 Kişi Hayatını Kaybetti
Hamaney’den ABD’ye Sert Yanıt Trump’ın İmzasını Geçersiz Kıldı
Hamaney’den ABD’ye Sert Yanıt Trump’ın İmzasını Geçersiz Kıldı
İran Yeni Füzesiyle ABD Savunmasını Aştı Ürdün Üssü Vuruldu
İran Yeni Füzesiyle ABD Savunmasını Aştı Ürdün Üssü Vuruldu
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda 2 Gemi Kazası Bildirdi
İran Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nda 2 Gemi Kazası Bildirdi
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.