SON DAKİKA
--:--:--

Almanya’da Sıcaklık Alarmı Orman Yangını Riskini Artırdı Ulaşımda Aksama Uyarısı Yapıldı

Almanya’da aşırı sıcaklar günlük yaşamı etkilerken, orman yangını riski en üst seviyeye çıktı. Ulaşımda aksama uyarıları yapılırken, halka serinleme ve su tüketimi konusunda tavsiyelerde bulunuldu.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Almanya’da Sıcaklık Alarmı Orman Yangını Riskini Artırdı Ulaşımda Aksama Uyarısı Yapıldı

Almanya’da etkili olan aşırı sıcaklar, özellikle Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Köln Belediyesi, şehirde su püskürtme sistemlerini devreye alarak ve serinleme noktalarını artırarak vatandaşlara destek oluyor.

Sıcaklık Uyarıları ve Seyahat Tavsiyeleri

Alman Meteoroloji Servisi (DWD) ve sağlık otoriteleri, yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik hastalığı olanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu. Vatandaşlara bol sıvı tüketmeleri, fiziksel aktiviteleri sınırlamaları ve risk grubundaki yalnız yaşayanları kontrol etmeleri tavsiye edildi.

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), yüksek sıcaklıkların demir yolu altyapısını etkileyebileceği gerekçesiyle bazı hatlarda gecikme ve sefer değişiklikleri olabileceğini duyurdu. Şirket, biletlerde ücretsiz iptal ve tarih değişikliği imkanı sundu.

Yangın Riski ve Su Güvenliği

DWD, ülkenin doğu eyaletlerinde orman yangını riskinin en yüksek seviyede olduğunu belirtti. Yetkililer, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmariti atılmaması ve araçların kuru otların üzerine park edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Sıcak hava nedeniyle göl ve nehirlere yönelenlerin artmasıyla cankurtaran kuruluşları boğulma vakalarında artış olduğunu bildirdi. Özellikle akıntılı nehirlerde ve gözetimsiz sularda yüzülmemesi çağrısı yapıldı.

Frankfurt’ta düzenlenen Ironman Avrupa Şampiyonası’nın parkuru güvenlik nedeniyle kısaltıldı ve sporcular için ek su ile sağlık istasyonları kuruldu.

Meteoroloji uzmanları, hafta sonundan itibaren Almanya’nın batı ve güneybatısında gök gürültülü sağanak, dolu ve fırtına beklendiğini ancak bunun sıcaklıklarda yalnızca kademeli bir düşüş sağlayacağını öngörüyor.

Bilim insanları, Avrupa’daki şiddetli sıcak hava dalgalarının iklim değişikliğiyle güçlendiğine dikkat çekiyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Norveç Drammen’de Tarihi Yangın 100’den Fazla Evi Yok Etti
Norveç Drammen’de Tarihi Yangın 100’den Fazla Evi Yok Etti
İsrail Meclisi Tartışmalı Medya Yasasını Onayladı
İsrail Meclisi Tartışmalı Medya Yasasını Onayladı
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski Görevden Alındı Yerine Drapati Atandı
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski Görevden Alındı Yerine Drapati Atandı
Çekya Okullarda Cep Telefonu Kullanımını Yasaklıyor
Çekya Okullarda Cep Telefonu Kullanımını Yasaklıyor
Gazze’de İsrail Saldırıları 9 Can Aldı
Gazze’de İsrail Saldırıları 9 Can Aldı
İran Devrim Muhafızları ABD Tesislerine Saldırdı
İran Devrim Muhafızları ABD Tesislerine Saldırdı
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.