SON DAKİKA
--:--:--

Almanya’da 42 Derece Sıcaklık Yangın Riskini Artırdı Demiryolu Ulaşımını Etkiledi

Almanya’da sıcaklıklar 42 dereceye ulaştı, DWD orman yangını riskinin en üst seviyede olduğunu duyurdu. Deutsche Bahn’dan sefer değişiklikleri uyarısı geldi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Almanya’da 42 Derece Sıcaklık Yangın Riskini Artırdı Demiryolu Ulaşımını Etkiledi

Alman Meteoroloji Servisi (DWD), Almanya’da hava sıcaklıklarının bazı bölgelerde 42 dereceye ulaşarak mevsim normallerinin yaklaşık 15 derece üzerine çıktığını duyurdu. DWD, özellikle ülkenin batı ve güneybatı kesimlerinde etkili olan sıcak hava dalgasının orman yangını riskini en üst seviyeye çıkardığını belirtti.

Sıcak hava dalgası, Avrupa üzerindeki yüksek basınç sistemi nedeniyle oluştu. Almanya genelinde etkili olan aşırı sıcaklar, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, yetkililer vatandaşları uyardı.

Sıcaklıklar Hayatı ve Altyapıyı Zorluyor

Kuzey Ren-Vestfalya (NRW) eyaletinde Köln Belediyesi, kent merkezindeki park ve meydanlarda su püskürtme sistemlerini devreye alarak vatandaşların serinlemesi için önlemler aldı. DWD ve sağlık makamları, yaşlılar, çocuklar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

Vatandaşlara bol sıvı tüketmeleri, fiziksel aktivitelerini sabah ve akşam saatlerinde yapmaları, doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçınmaları ve risk grubundaki yalnız yaşayan kişileri kontrol etmeleri yönünde önerilerde bulunuldu.

Alman Demir Yolları (Deutsche Bahn), yüksek sıcaklıkların demir yolu altyapısını etkileyebileceği uyarısında bulundu. Raylarda oluşabilecek deformasyonlar nedeniyle bazı hatlarda gecikmeler ve sefer değişiklikleri yaşanabileceğini duyuran şirket, yolculara seyahat öncesinde sefer bilgilerini kontrol etmelerini önerdi.

Yangın ve Boğulma Tehlikesi Yüksek

DWD, özellikle ülkenin doğu eyaletlerinde orman yangını riskinin en yüksek seviyelerde olduğunu bildirdi. Yetkililer, sıcak ve kurak hava koşulları nedeniyle ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmariti atılmaması ve araçların kuru otların üzerine park edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Sıcak hava nedeniyle göl ve nehirlere yönelenlerin sayısındaki artış, cankurtaran kuruluşlarını da harekete geçirdi. Boğulma vakalarındaki artışa dikkat çekilerek, özellikle akıntılı nehirlerde ve gözetimsiz sularda yüzülmemesi çağrısı yapıldı.

Aşırı sıcaklar spor organizasyonlarını da etkiledi. Frankfurt’ta düzenlenen Ironman Avrupa Şampiyonası’nın parkuru güvenlik gerekçesiyle kısaltıldı. Organizatörler, sporcular için ek su ve sağlık istasyonları kurdu.

Meteoroloji uzmanları, hafta sonunun ilerleyen saatlerinden itibaren Almanya’nın batısı ve güneybatısında yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak, dolu ve fırtına beklendiğini, ancak bu yağışların sıcaklıklarda yalnızca kademeli bir düşüş sağlayacağını öngörüyor. Bilim insanları, Avrupa’da giderek daha sık ve şiddetli görülen sıcak hava dalgalarının iklim değişikliği nedeniyle belirgin şekilde güçlendiğine dikkat çekiyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Çekya Okullarda Cep Telefonu Kullanımını Yasaklıyor
Çekya Okullarda Cep Telefonu Kullanımını Yasaklıyor
ABD İran’ın Saldırı Kapasitesini Hedef Alan 9. Hava Harekatını Tamamladı
ABD İran’ın Saldırı Kapasitesini Hedef Alan 9. Hava Harekatını Tamamladı
Norveç Drammen’de Tarihi Yangın 100’den Fazla Evi Yok Etti
Norveç Drammen’de Tarihi Yangın 100’den Fazla Evi Yok Etti
İsrail Meclisi Tartışmalı Medya Yasasını Onayladı
İsrail Meclisi Tartışmalı Medya Yasasını Onayladı
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski Görevden Alındı Yerine Drapati Atandı
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Sırski Görevden Alındı Yerine Drapati Atandı
Çekya Okullarda Cep Telefonu Kullanımını Yasaklıyor
Çekya Okullarda Cep Telefonu Kullanımını Yasaklıyor
Haberin Doğru Adresi

Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.

2025 Seobaz Haber Teması © Tüm hakları saklıdır.