Afganistan’ın Hindukuş bölgesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, başkent Kabil’de 8 kişinin hayatına mal oldu. Bir çocuk da yaralandı.
Afganistan’ın Hindukuş bölgesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, başkent Kabil’de 8 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sharafat Zaman, Kabil’in Gosfandara bölgesindeki bir aileden hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerinin adli tıp birimine nakledildiğini duyurdu. Depremde 2 yaşında bir çocuk yaralanarak hastaneye sevk edilirken, Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) sarsıntının 177 kilometre derinlikte gerçekleştiğini teyit etti.
Pakistan Meteoroloji Dairesi Ulusal Sismik İzleme Merkezi (NSMC), daha önce Hindukuş bölgesinde yerel saat ile 21.13’te 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurmuştu. Bu şiddetli sarsıntılar başkent İslamabad ile Pencap ve Khyber Pakhtunkhwa eyaletleri dahil ülkenin birçok bölgesinde hissedildi. Ancak o depremde herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı kaydedilmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap