ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın saldırı kapasitesini hedef alan 9. hava harekatının tamamlandığını açıkladı. Operasyonlarda İran’ın askeri altyapısı vuruldu.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan geçen ticari gemilere ve sivil denizcilere yönelik saldırı kapasitesini zayıflatmak amacıyla gerçekleştirdiği 9. hava saldırısı dalgasının başarıyla tamamlandığını duyurdu.
CENTCOM’dan yapılan açıklamada, İran’ın askeri kapasitesinin zayıflatılmasına yönelik operasyonların devam edeceği ve komutanlığa bağlı kuvvetlerin bölgede görev başında olduğu vurgulandı.
ABD’nin 9. hava harekatı kapsamında, İran’ın askeri komuta merkezleri, iletişim ağları, kıyı gözetleme ve hava savunma tesisleri hedef alındı. Ayrıca deniz kuvvetleri ile füze ve insansız hava aracı üslerine yönelik saldırılar gerçekleştirildi.
Doğu Azerbaycan Eyaleti Valiliği, yerel saatle 02.35’te Tebriz’in doğusunun hedef alındığı ve saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı. Batı Azerbaycan Eyaleti Kriz Yönetim Merkezi ise Urmiye’ye düzenlenen füze saldırısında yaralıların olduğunu bildirdi.
Ülkenin güneyindeki Buşehr kenti de hava harekatlarının hedefi oldu. Buşehr Eyaleti Valiliği, kente yönelik füze saldırılarında hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap