The Jerusalem Post’un Ukrayna istihbaratına dayandırdığı iddiaya göre Rusya, İsrail’in 55 enerji hedefini İran’a ilettiği öne sürüldü.
Rusya’nın, İsrail’in enerji altyapısına yönelik potansiyel füze saldırılarını kolaylaştırmak amacıyla İran’a 55 kritik hedefin detaylı listesini ilettiği iddia edildi. The Jerusalem Post gazetesi, Ukrayna istihbaratına yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, bu listenin İsrail’in hayati enerji sistemini hedef alabilecek stratejik noktaları içerdiğini belirtti.
İsrail basınına yansıyan bu iddia, bölgedeki gerilimin yüksek olduğu bir dönemde gündeme geldi. Rusya’nın sağladığı öne sürülen bu detaylı liste, İran’ın İsrail’in enerji ağına yönelik olası saldırılarını kolaylaştırıcı nitelikte bulunuyor.
Aktarılan bilgilere göre, listedeki hedefler stratejik önemlerine göre üç ayrı kategoriye ayrıldı. İlk kategori, ülkenin enerji sistemini tamamen devre dışı bırakma potansiyeli taşıyan kritik üretim tesislerini kapsıyor. İkinci kategori, büyük şehirlerin enerji ihtiyacını karşılayan sanayi ve kentsel merkezleri içeriyor. Üçüncü kategori ise trafo merkezleri ile yerel enerji altyapılarını sıralıyor.
Akdeniz kıyısında bulunan ve İsrail’in en büyük enerji santrali olarak bilinen Orot Rabin tesisinin, birinci kategori kapsamında öncelikli hedef olarak belirlendiği öne sürülüyor. Bu tesisin hedef alınması durumunda ülke genelinde ciddi enerji sorunları yaşanabileceği belirtildi.
Haberde, İsrail’in elektrik ihtiyacını komşu ülkelerden karşılamayan bir “enerji adası” konumunda olduğu vurgulandı. Bu durum, kritik tesislerde yaşanabilecek küçük çaplı hasarların bile ülke genelinde uzun süreli elektrik kesintilerine ve onarımı zor teknik arızalara yol açabileceği uyarısını içeriyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap